Požehnanie auta – 14.10.2015

AutoKde sa vzalo, tu sa vzalo, na začiatku septembra 2015 už pred UPC-čkom stálo – male autíčko. To by nebula žiadna novinka. Ale vedľa neho obrovské autisko. Hotový Volkswagen Transporter. To male autíčko od hanby kdesi zmizlo, ale to veľké ostalo. Prečo? Aby UPC-čkari sa už nemuseli trmácať kadejakými spojmi, keď si chcú niekam spoločne vyraziť. Veľká vďaka patrí sponzorom a veľké poďakovanie takisto o. Petrovi Staroštíkovi, ktorý nám ho prišiel posvätiť. To by sa však nezaobišlo bez mena pre nového člena UPC. Členovia komisie zvolili veľmi vhodne prímenie – CHRÚSTIK. A hoci nie každý sa s tým vedel stotožniť, od tých čias sa náš transporter volá Chrústik.

Po posvätení auta prebehol kvíz, počas ktorého sa prakticky zisťovalo, koľko maximálne ľudí sa do Chrústika zmestí. Po sčítaní ľudu bolo to presne 36 kusov. Víťazný tím sa za odmenu mohol odviesť v novom aute priamo domov.

Chrústik svoju poslušnosť dosvedčil aj tým, že poslúžil na ceste do nemocnice po nečakanom nešťastí. Naša Monika nestihla celá nastúpiť, keď sa dvere už zatvorili. Chvála Bohu, všetko nakoniec dopadlo dobre, nič sa nezlomilo a Monika môže tento rok napísať svoju diplomovku s oboma rukami.

Dúfame, že UPC transporter bude dlho slúžiť na cestách inšpirovanými Duchom svätým.

reportáž od Maggie 🙂